Pon. - Čet.: 8:30 do 17.00 | Pet.: 8.30 - 14.00
Pon. - Čet.: 8:30 do 17.00 | Pet.: 8.30 - 14.00
Avtoservis Hribar, Logo
Hramba gum, shranjevanje gum, Avtoservis Hribar,

Hramba gum

ugodno in priročno hrambo v Ljubljani

Hramba pnevmatik

Hramba gum mora biti izvedena na pravilen način, saj le tako poskrbimo za njihovo dobro ohranjenost ter dolgo življenjsko dobo.

Pravilna lega shranjevanja pnevmatik na platiščih je na boku (ena na drugo) ali obešanje pnevmatik s platišči na kavlje. V kolikor uporabljate vodoraven položaj shranjevanja, vam priporočamo da jih vsaj enkrat mesečno preložite in tako preprečite defekt pnevmatike, ki se nahaja na dnu. Guma na platiščih mora biti polnjena na priporočen tlak, saj ji tako povečamo odpornost.

Pred vsakršno hranitvijo je potrebno gume brezhibno očistiti. Odstranimo kamenčke in manjše delce, ki se zagozdijo v profil pnevmatike, pnevmatiko pa zunaj in znotraj sčistimo. Hramba gum zahteva temen, suh in hladen prostor. Temperatura prostora naj bo konstantna, saj se pnevmatike zaradi velikih temperaturnih nihanj lahko še prej poškodujejo. Če jih boste pospravili v svetel prostor, jih bodo lahko poškodovali sončni žarki. Poskrbite tudi za to, da v bližini ne bo kemičnih snovi, topil, goriv, ostrih predmetov in podobnega. Izogibajte se tudi vsemu, kar bi lahko povzročilo iskre ali električni naboj.
kako shranjevati gum, hramba gum, pravilna hramba gum,

Ste po prebranem ugotovili, da nimate ustreznega prostora in pogojev za shranjevanje gum?

Brez skrbi, pri nas vam nudimo ugodna hramba gum. Za shranjevanje pnevmatik imamo na voljo ločen in primeren prostor, ki izpolnjuje vsa opisana merila!

Naročilo hrambe gum

Enostavno naročanje preko e-maila ali telefona

Pogosta vprašanja

Zakaj je menjava gum sploh potrebna?
Vsi poznamo tista 2 pomembna datuma za čas menjave gum - 15.marec in 15.november.

Letne gume namreč niso primerne za zimski čas. Zavorna pot z letnimi pnevmatikami bo občutno daljša in veliko bolj nevarna. Na poledeneli cesti vas lahko z letnimi gumami hitro zanese, kar pa je še posebej nevarno- po zasneženi cesti voziti v klanec, ko lahko avtomobil začne neobvladljivo drseti.

Vendar, ko gredo temperature spet malo višje, nas to kaj kmalu opomni, da bo nastopila pomlad in z njo tudi ponovna menjava gum. Nekateri vozniki svojih zimskih gum ne zamenjajo za letne, vendar se z njimi vozijo še celo poletje.

Kaj se zgodi, če bomo poleti vozili z zimskimi gumami?

Spet se bomo navezali na zgornjo primerjavo: Predstavljajte si, da poleti obujete zimske škornje?

Enako je pri avtomobilu. Zakaj nebi naredili menjavo gum na letne?

Letne pnevmatike imajo v toplejših mesecih veliko boljši oprijem, ter krajšo zavorno pot. Vendar, ne hitite preveč z menjavo gum iz zimskih na letne, saj vas sneg lahko preseneti tudi marca ali celo aprila.
Kako izbrati pravo pnevmatiko?
Preden se odločite za nakup nove pnevmatike, si je vredno vzeti čas in pregledati teste, ki jih opravljajo zanesljive institucije. Pnevmatike morajo ustrezati kategoriji, ki je predpisana v dokumentu o ustreznosti vozila. Pnevmatike na isti osi vozila morajo biti enake nosilnosti, enakega hitrostnega razreda in tekalne površine.
Letne, celoletne ali zimske gume?
Na to odločitev lahko vpliva več dejavnikov. Odvisno je v kakšnih razmerah največkrat vozite, kakšen je vaš slog vožnje, ali prevozite veliko kilometrov..

Izberite pnevmatike, ki imajo dobre zmogljivosti v najslabših vremenskih in cestnih pogojih, ki jih lahko srečate.

Predno pa se odpravite na menjavo gum, pa preverite njihovo ustreznost. Za varnost vas in vaših potnikov, je ključnega pomena pravilen zračni tlak v pnevmatikah Če boste vozili s prenizkim tlakom, se bodo pnevmatike hitreje obrabile in kar je najhujše- lahko imate težave pri zaviranju.

Naslednja stvar je starost same pnevmatike. Po štiriletni uporabi pnevmatike je potrebno razmišljati o nakupu nove.
Premontaža li previjačenje pnevmatik?
Veliko vas sprašuje, v čem je razlika med premontažo in previjačenjem pnevmatik. Ključnega pomena je, ali boste montirali gume s platišči ali brez.
Če boste montirali kupljene ali shranjene gume brez platišč, potem je potrebna premontaža pnevmatik. Uporabili boste ista platišča, na katerih imate pnevmatike, ki jih trenutno uporabljate.
Če boste montirali gume s platišči, je potrebno previjačenje pnevmatik. To pomeni, da imate dvoja platišča, zimske pnevmatike boste shranili s platišči.

Če povzamemo: premontaža pomeni, da stare gume demontiramo s platišča in montiramo nove gume. Previjačenje pomeni, da gume s platiščem odvijačimo in previjačimo nove gume s platišči.

ostale VULKANIZERSTVE storitve

Menjava gum, Avtoservis Hribar,
vulkanizerstve storitve

Menjava gum

Zimske pnevmatike je za letne potrebno zamenjati do 15. marca, letne za zimske pa do 15. novembra. Opravljamo vse vulkanizerske storitve: premontažo pnevmatik, centriranje pnevmatik, previjačenje pnevmatik in popravilo pnevmatik.
Preberi več
Centriranje gum, Avtoservis Hribar, gume,
vulkanizerstve storitve

Centriranje gum

Ob menjavi pnevmatik vam jih le te tudi uravnotežimo, za pravilno obrabo in lego vozila na cestišču. Prav tako se za centriranje gum odločite, ko med vožnjo zaznate nepravilno tresenje svojega avtomobila.
Preberi več
Avtoservis Hribar, Cenik,
vulkanizerstve storitve

Cenik

Cenik naših storitev
Preberi več
krpanje gum, popravilo gum, Avtoservis Hribar,
vulkanizerstve storitve

Krpanje gum

Ob neželeni nezgodi poškodbe pnevmatike, vam jo z našimi posebnimi orodji tudi kvalitetno zakrpamo. Vaša pnevmatika bo tako zdržala še mnogo kvalitetnih in varnih kilometrov.
Preberi več
Akcija
Krpanje gum z zunanjo injekcijo
Zgodila se je nezaželena poškodba pnevmatike?

Ni problema. Z našimi posebnimi orodji odstranimo tujek in poškodbo tudi kvalitetno zakrpamo. Vaša pnevmatika bo tako zdržala še mnogo kvalitetnih in varnih kilometrov.
Avtoservis Hribar, zakaj izbrati nas, bg,

Zakaj izbrati naš servis?

Naše podjetje zagotavlja zaupanja vreden vrhunski ugoden in kvaliteten avto servis kateregakoli vašega vozila.

Si želite manjše porabe, cenejše gorivo in ekološki izpust vašega avtomobila? Opravite ugodno predelavo vašega vozila na plin. Smo uradni partner PLINEKSA.

Prodaja, menjava, centriranje vaših pnevmatik. Vse za obuvalo vašega vozila dobite tudi pri nas, pri Avto servisu Hribar.

Zagotavljamo najvišji standard naših storitev. Naš dober glas seže še v tako oddaljeno vas.
Servis vseh znamk
Predelava na plin
Predelava na elektriko
Vulkanizerstvo
Servisno vozilo
Prevzem vašega vozila na območju 15km od naše delavnice
Dostava vozila po končanem servisu na območju 15km od naše delavnice
Vgradnja Kufatec Sound Booster sistemi
Strokovni kader
pencilenvelopephone-handsetsmartphonecarchevron-down