Pon. - Čet.: 8:30 do 17.00 | Pet.: 8.30 - 14.00
Pon. - Čet.: 8:30 do 17.00 | Pet.: 8.30 - 14.00
Avtoservis Hribar, Logo
krpanje gum, popravilo gum, Avtoservis Hribar,

Krpanje gum

hitro, kvalitetno, ugodno

Krpanje gum

Kaj naj storim, če se mi je predrla pnevmatika?

Zaradi varnosti in da preprečimo dodatne poškodbe pnevmatike, platišča ali avtomobila, je najbolje, da zapeljite na stran, zamenjajte kolo z rezervnim in se pripeljate do nas.

V primeru, da ni možna menjava z rezervnim kolesom pokličite avtovleko za odvoz avtomobila v naš servis.

Če imate nameščene praznovozne (run flat) pnevmatike, vam ojačana bočna stran pnevmatike omogoča vožnjo v razdalji do 80 kilometrov pri maksimalni hitrosti 80 km/h.
Vendar pa priporočamo, da se tudi v primeru uporabe praznovozne pnevmatike pnevmatiko popravi ali zamenja.
krpanje gum, zamenjavo pnevmatike,

Ali se lahko popravi vsaka poškodba?

Možnost popravila pnevmatike je odvisna od poškodbe in lokacije poškodbe na pnevmatiki. Iz varnostnih razlogov se popravilo poškodovane pnevmatike izvaja zgolj na povozni strani (profilu) in nikoli na bočnem delu pnevmatike. Vseh poškodb ni možno popraviti, zato je tudi tako pomembno, da poškodbo preverijo naši strokovnjaki. Če se poškodba nahaja na tekalni površini pnevmatike (profilu), je popravilo v večini primerov možno. V kolikor se poškodba nahaja na robu profila ali bočnem delu pnevmatike, pa popravilo ni možno.
V primeru, da popravilo pnevmatike ni izvedljivo, vam lahko tudi svetujemo katero pnevmatiko izbrati za zamenjavo.

Naročite se na krpanje gum

Enostavno naročanje vašega vozila na krpanje gum

Pogosta vprašanja

Kaj pa centriranje pnevmatik pravzaprav sploh je?
Gre za uravnoteženje gum, natančneje izravnavanje sil glede na os platišča, do katerih pride zaradi neenakomerne razporeditve mase na gumi ter na platišču. Če so gume neuravnotežene, prihaja med vožnjo do tresenja, ki se prenaša prek volana in karoserije.

Zakaj je centriranje gum potrebno?
Kakovostno centriranje gum zagotavlja varno in udobno vožnjo, podaljšuje življenjsko dobo pnevmatik ter zmanjšuje obrabo pomembnih zglobov v podvozju. V nasprotnem primeru se gume pri vožnji po avtocesti obrabljajo veliko hitreje, poškodujejo pa se volanski kočniki ter kolesni ležaji, prihaja tudi do puščanja hidravlične tekočine. Da o hrupu in tresljajih, ki vplivajo na koncentracijo voznika med vožnjo, niti ne govorimo
Letne, celoletne ali zimske gume?
Na to odločitev lahko vpliva več dejavnikov. Odvisno je v kakšnih razmerah največkrat vozite, kakšen je vaš slog vožnje, ali prevozite veliko kilometrov..

Izberite pnevmatike, ki imajo dobre zmogljivosti v najslabših vremenskih in cestnih pogojih, ki jih lahko srečate.

Predno pa se odpravite na menjavo gum, pa preverite njihovo ustreznost. Za varnost vas in vaših potnikov, je ključnega pomena pravilen zračni tlak v pnevmatikah Če boste vozili s prenizkim tlakom, se bodo pnevmatike hitreje obrabile in kar je najhujše- lahko imate težave pri zaviranju.

Naslednja stvar je starost same pnevmatike. Po štiriletni uporabi pnevmatike je potrebno razmišljati o nakupu nove.
Premontaža li previjačenje pnevmatik?
Veliko vas sprašuje, v čem je razlika med premontažo in previjačenjem pnevmatik. Ključnega pomena je, ali boste montirali gume s platišči ali brez.
Če boste montirali kupljene ali shranjene gume brez platišč, potem je potrebna premontaža pnevmatik. Uporabili boste ista platišča, na katerih imate pnevmatike, ki jih trenutno uporabljate.
Če boste montirali gume s platišči, je potrebno previjačenje pnevmatik. To pomeni, da imate dvoja platišča, zimske pnevmatike boste shranili s platišči.

Če povzamemo: premontaža pomeni, da stare gume demontiramo s platišča in montiramo nove gume. Previjačenje pomeni, da gume s platiščem odvijačimo in previjačimo nove gume s platišči.

ostale VULKANIZERSTVE storitve

Avtoservis Hribar, Cenik,
vulkanizerstve storitve

Cenik

Cenik naših storitev
Preberi več
Hramba gum, shranjevanje gum, Avtoservis Hribar,
vulkanizerstve storitve

Hramba gum

Da bodo pnevmatike vašega vozila zdržale kar najdlje, vam po ugodni ceni nudimo hrambo gum v posebej za to namenjenem prostoru.
Preberi več
Menjava gum, Avtoservis Hribar,
vulkanizerstve storitve

Menjava gum

Zimske pnevmatike je za letne potrebno zamenjati do 15. marca, letne za zimske pa do 15. novembra. Opravljamo vse vulkanizerske storitve: premontažo pnevmatik, centriranje pnevmatik, previjačenje pnevmatik in popravilo pnevmatik.
Preberi več
Centriranje gum, Avtoservis Hribar, gume,
vulkanizerstve storitve

Centriranje gum

Ob menjavi pnevmatik vam jih le te tudi uravnotežimo, za pravilno obrabo in lego vozila na cestišču. Prav tako se za centriranje gum odločite, ko med vožnjo zaznate nepravilno tresenje svojega avtomobila.
Preberi več
Akcija
Krpanje gum z zunanjo injekcijo
Zgodila se je nezaželena poškodba pnevmatike?

Ni problema. Z našimi posebnimi orodji odstranimo tujek in poškodbo tudi kvalitetno zakrpamo. Vaša pnevmatika bo tako zdržala še mnogo kvalitetnih in varnih kilometrov.
Avtoservis Hribar, zakaj izbrati nas, bg,

Zakaj izbrati naš servis?

Naše podjetje zagotavlja zaupanja vreden vrhunski ugoden in kvaliteten avto servis kateregakoli vašega vozila.

Si želite manjše porabe, cenejše gorivo in ekološki izpust vašega avtomobila? Opravite ugodno predelavo vašega vozila na plin. Smo uradni partner PLINEKSA.

Prodaja, menjava, centriranje vaših pnevmatik. Vse za obuvalo vašega vozila dobite tudi pri nas, pri Avto servisu Hribar.

Zagotavljamo najvišji standard naših storitev. Naš dober glas seže še v tako oddaljeno vas.
Servis vseh znamk
Predelava na plin
Predelava na elektriko
Vulkanizerstvo
Servisno vozilo
Prevzem vašega vozila na območju 15km od naše delavnice
Dostava vozila po končanem servisu na območju 15km od naše delavnice
Vgradnja Kufatec Sound Booster sistemi
Strokovni kader
pencilenvelopephone-handsetsmartphonecarchevron-down