Pon. - Čet.: 8:30 do 17.00 | Pet.: 8.30 - 14.00
Pon. - Čet.: 8:30 do 17.00 | Pet.: 8.30 - 14.00
Avtoservis Hribar, Logo
Avtomobilski plinski sistemi,

PREDELAVA AVTA
NA PLIN

POSTOPEK PREDELAVE NA PLIN

V našem servisu vgrajujemo in servisiramo avtoplinske sisteme blagovnih znamk ZAVOLI, EMER ali PLINEKS PRO.
Strankam vedno priporočamo vgradnjo enega izmed vrhunskih sistemov, ki je za posamezen avto najbolj primeren. Le ti so v celoti prenosljivi v drugo vozilo, vbrizg goriva pa imajo v realnem času.

Garancijska doba vrhunskih avtoplinskih sistemov je osem let brez omejitve kilometrov (garancija na delo pa je pri vsakem tipu avtoplinskega sistema minimalno 7 let). Nudimo tudi možnost brezplačnega nadomestnega vozila v času vgradnje avtoplinskega sistema v Vaše vozilo.

Pri postopku predelave na avtoplin v vozilo vgradimo nove elemente, med katerimi je na prvem mestu plinski rezervoar, ki je prilagojen posameznemu vozilu in je ponavadi vgrajen v prtljažniku ali pa na mestu, namenjen rezervni gumi. Poleg rezervoarja vgradimo še dodatne elemente, in sicer napeljava, ventili, uparjalnik za plin ter posebna brizgalna naprava ki omogča vbrizganje plina v motor. Naslednji pomemben element je tudi točilno mesto za plin. Ta se zaradi vizualne podobe načeloma vstavi pod registrsko tablico ali zraven vašega trenutnega mesta za točenje bencina.

Na armaturno ploščo vgradimo preklopnik za hitro in enostavno preklapljanje iz bencinskega na plinski pogon in obratno. Količina plina, ki se nahaja v rezervoarju vašega avtomobila, se prikazuje na majhnem ekranu in vam tako omogoča konstanten nadzor nad porabo.

Po predelavi obstaja možnost izbire med dvema gorivoma, saj je ohranjena avtonomija pogonskih goriv. Vžig motorja priporočamo zaradi optimalnega delovanja bencinske črpalke na bencin, potem pa je preklop na plin samodejen. Ko ugasnemo motor, se samodejno zapre varnostni ventil plina in motor je spet pripravljen na pogon z bencinom. Za preklop na plin vozila ni treba ustavljati. Poleg tega avtoplin ni strupen in tudi ni težav z onesnaženjem podtalnice v primeru razlitja.

Strokovno vgrajen avtoplinski sistem je varnejši od bencinskega sistema, ki je v vsakem avtomobilu. Da bi razbili stereotip straha pred plinom v avtomobilu, je mednarodno avtomobilistično združenje ADAC napravilo teste varnosti avtoplinskih sistemov, ki si jih lahko ogledate na youtubu s klikom na povezavo https://www.youtube.com/watch?v=KYwERH1PpOk .

Za vozila iz slovenskega voznega parka pride najbolj v upoštev večtočkovni sistem. Naprava ima vbrizg avtoplina v motor na vsakem valju posebej. To je sistem z najnovejšo tehnologijo. Karakteristika vožnje in ostale lastnosti pri tem sistemu se ne razlikujejo od same vožnje na bencin. Sedaj je na tržišču najnovejša različica sistema, katerega tudi serijsko vgrajujemo. Uporabljamo več različnih sistemov za hlajenje in mazanje sesalnih in izpušnih ventilov.

OPIS KOMPONENT AVTOPLINSKEGA SISTEMA

 1. visokotlačna elektromagnetna tuljava
 2. senzor tlaka
 3. injektor skupnega voda
 4. preklopno stikalo
 5. elektronska enota
 6. senzor tlaka
 7. regulator tlaka
Plinski sistem, komponenti,

Predelava na bencinskem motorju zajema:

 • dodatni jekleni rezervoar z večnamenskim ventilom za shranjevanje plina (tekoča faza), ki je nameščen v prtljažnem prostoru (lahko izbiramo med valjastim – cilindričnim rezervoarjem, ki zaseda del prtljažnega prostora, ter toroidno izvedbo rezervoarja, ki ga namestimo v prostor, namenjen rezervnemu kolesu)
 • polnilni ventil, ki se ga najpogosteje namesti na spodnji del zadnjega odbijača ali v primer, da je za vratci, ki pokrivajo priključek za polnjenje z bencinom dovolj prostora, lahko tudi na tem mestu,
 • dovodne plinske cevi, ki povezujejo rezervoar prek električnega varnostnega ventila z motornim prostorom, v katerem je nameščen uparjalnik (ogrevan s hladilno tekočino), ki utekočinjen plin uparja v plinasto stanje in nadzoruje pretok plina,
 • filter na dveh mestih,
 • stikalo za preklop s kontrolno ploščo in kazalom nivoja plina, ki je nameščen v notranjosti vozila,
 • računalnik za optimalno doziranje plina, kar zmanjšuje porabo in povečuje zmogljivost vozila.

KDO lahko izvede predelavo na plin?

Vgradnjo avtoplina lahko izvaja samo pooblaščena oseba - avtomehanik, ki je za predelavo avtomobilov na plin primerno in strokovno usposobljena.

Pri procesu vgradnje avto plina preverimo celotno delovanje sistema in izdamo certifikat o njegovi ustreznosti.

Predelava vozila na plin se najpogosteje izvaja na vozilih, ki imajo bencinski motor in za pogon uporabljajo neosvinčeni bencin, medtem ko je predelava dizelskih precej redkejša in dosti kompleksnejša, saj je poleg klasičnih korakov predelave potrebno še zmanjšanje kompresijskega razmerja in vključitev dodatnega vžigalnega sistema s svečico.
Avtoservis Hribar, šolanje,

CENA PREDELAVE NA PLIN IN SERVIS

Predelava avtomobila srednjega razreda stane 720-1.900 evrov, odvisno od kakovosti sistema, ki ga stranka želi, kar pa pomeni, da se vozniku, ki naredi 20.000 km na leto, ta investicija povrne prej kot v enem letu. Predelava na plin je s tehničnega vidika razmeroma preprosta in ne zahteva nobene mehanske predelave na motorju.

REDNI SERVIS

Redni servis se izvaja 1.letno ali vsakih 20.000 km. Redni servis je zelo pomeben za varno in ekonomično delovanje plinskega sistema. Redni servis se izvaja po servisnem načrtu, ki je določen v servisni knjigi. Zagotavljamo vam tudi nadomestne dele in montažo.

Ker je pravilno delovanje plinskega sistema najpomembnejše za ekonomično in učinkovito delovanje vašega vozila, vam zagotavljamo kakovosten, cenovno ugoden in hiter servis naših plinskih sistemov.

Naročite se na predelavo vašega vozila na plin

Enostavno naročanje na servis vozila
Morda vas zanima tudi naslednji članek
Predelava avta na plin,

Plinski sistemi – Avtoplin

Na našem certificiranem avtoservisu vam nudimo prezentacijo, servis in vgradnjo avtoplinskih sistemov svetovno uveljavljenih proizvajalcev ZAVOLI, PLINEKS TER EMER z garancijo.Za vgrajen avtoplinski sistem izdelamo tudi vso potrebno dokumentacijo.
Preberi več
Predelava avta na plin,

Pogosta vprašanja predelava avta na plin

Tukaj najdete najpogostejša vprašanja povezana z avtoplinom, predelavo vozila na plin oziroma s samo vgradnjo avtoplina.
Preberi več
Avtoservis Hribar, zakaj izbrati nas, bg,

Zakaj izbrati naš servis?

Naše podjetje zagotavlja zaupanja vreden vrhunski ugoden in kvaliteten avto servis kateregakoli vašega vozila.

Si želite manjše porabe, cenejše gorivo in ekološki izpust vašega avtomobila? Opravite ugodno predelavo vašega vozila na plin. Smo uradni partner PLINEKSA.

Prodaja, menjava, centriranje vaših pnevmatik. Vse za obuvalo vašega vozila dobite tudi pri nas, pri Avto servisu Hribar.

Zagotavljamo najvišji standard naših storitev. Naš dober glas seže še v tako oddaljeno vas.
Servis vseh znamk
Predelava na plin
Predelava na elektriko
Vulkanizerstvo
Servisno vozilo
Prevzem vašega vozila na območju 15km od naše delavnice
Dostava vozila po končanem servisu na območju 15km od naše delavnice
Vgradnja Kufatec Sound Booster sistemi
Strokovni kader
envelopesmartphonecarchevron-down